Om eens even iets te noemen.. Hamley Books.
Wat een stijl. Wat een smaak. Wat een perfectie. Niets is zo belangrijk als de cover van een boek, behalve het boek zelf dan.


Don’t judge a book by it’s cover

Hier ben ik het zeker mee eens, over het algemeen genomen. Maar zeg eens eerlijk, wie doet het in de praktijk nou niet?
Een cover is het visiteplaatje van een boek. Daar zal iedereen het wel over eens zijn. Als de buitenkant van het boek je niet aanstaat, zal je het boek niet uit de rekken pakken, meenemen naar de kassa en vol ongeduld mee naar huis nemen waar je hem eindelijk kan gaan lezen. Natuurlijk kan een cover ook misleiden. Denk je een super spannende thriller meegenomen te hebben, blijkt het een zoetsappig verhaal te zijn..
Hamley books heeft deze boodschap in ieder geval begrepen. En ik ben fan.

In mijn boekenkast

Al een tijdje stond ‘Unsinkable’ van Lotte van den Noort op mijn verlanglijstje. Was het niet omdat het verhaal van een van de bekendste complottheorie├źn ter wereld me aansprak, dan wel omdat de cover er zo ongelooflijk prachtig uitzag! Ik heb uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gebruik gemaakt van mijn “bijbaantje” als recensent van een grote recensiewebsite: Boekrecensiesblog.
Ik heb de uitgever, Hamley books, gemaild en een recensie-exemplaar aangevraagd. Tot mijn grote vreugde kreeg ik een paar dagen later een grote envelop door de brievenbus. Bij deze wil ik Hamley books een gigagroot compliment geven. Los van de inhoud, ziet het boek er waanzinnig uit! Niet alleen de cover was minstens zo mooi als ik had gedacht, ook het binnenwerk is een plaatje om doorheen te bladeren.

Meer Meer Meer

Nog voor ik ‘Unsinkable’ uit had, besloot ik dat er in ons studiecentrum meerdere Hamley books boeken moesten komen te staan. Boeken die er zo mooi uit zien moeten toch wel gekozen worden door onze leerlingen? Als ze ook maar enigszins een boek beoordelen op de kaft, net als ik toegeef te doen, zal dat vast goed komen.
Terugkerend naar het prachtige boek wat nu in mijn persoonlijke boekenkast staat, de inhoud is ook zeer de moeite waard. Lotte van den Noort heeft een lekker soepele schrijfstijl. De bijna 400 bladzijden vlogen voorbij. Ja, het is een Young Adult boek maar ja, het is ook geschikt voor volwassenen. ‘Unwritable’ (eveneens van Lotte van den Noort) staat nu natuurlijk ook in ons studiecentrum. Net als ‘Nooit gedacht’, een fantasy met een knipoog naar Peter Pan. En ja, die staat ook bij mij thuis. Het verhaal kan ik op mijn werk lezen, maar deze prachtige cover wilde ik natuurlijk ook in mijn eigen boekenkast hebben. Zo belangrijk kan een cover zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *