Iza, Raf en Dunja zijn vrienden voor altijd, speurders zonder te stoppen en heldhaftige redders in nood. Cis Meijer schreef de serie over Team 3, zoals Iza, Raf en Dunja zichzelf noemen, met veel gevoel voor spanning. Een ware detective-serie voor jonge lezers die avi-niveau M5 of E5 hebben gehaald. 

De geheime test

Gezocht: hond Elvis en Littekenman, typt Dunja onder de tekeningen. 

Elvis kijkt op de tekening net zo lief uit haar ogen als in het echt. 

De blik van de man is scherp. Een rilling trekt over mijn rug. 

In dit eerste boek van Team 3 maken we kennis met Iza, die na het overlijden van haar zieke vader, samen met haar moeder en hond Elvis verhuist naar een nieuwe buurt. Iza is gek op actie en op dieren, en ze houd niet van ruzie. Ook haar nieuwe vrienden Dunja en Raf zijn hoofdpersonen in dit boek. Dunja houdt van lachen en van lezen, maar is snel bang. Raf houdt van tekenen en heeft dyslexie. 

Iza is dol op haar hond Elvis. Maar als zij tijdens een potje voetbal wordt gestolen door een man in een zwart busje, raakt Iza in paniek. Het enige wat ze van deze man weten is dat hij een litteken in zijn gezicht heeft. Het drietal gaat op onderzoek uit en komt erachter dat Elvis niet de enige hond uit de buurt is die verdwenen is.  
Het speurwerk van Team 3 brengt ze bij een laboratorium. Wat gaan ze met de honden doen? En zijn onze vrienden op tijd om Elvis te redden? 

Het duistere pretpark

We staan om Dunja heen en bekijken het kistje dat ze vasthoudt. 

Wat is ermee? Vraag ik. 

Is het een uitvinding van Viggo? Vraagt Raf. 

Iza, Raf en Dunja zijn een onafscheidelijk drietal geworden. Beste vrienden die elkaar door dik en dun steunen. Ook maken we nader kennis met de buurman van Raf: Viggo. In het eerste boek, de geheime test, kwam hij ook al even voorbij met zijn uitvindingen. Maar zijn plannen zijn in dit boek nog grootser. Viggo mag namelijk meewerken aan een heel nieuw pretpark! 

Maar dan blijkt er iets mis te zijn. Viggo is verdwenen. Dunja en Raf zoeken hem, maar vinden alleen sporen en raadsels. Wat zei papa ook alweer altijd als Dunja vastzat in een raadsel? 
Team 3 mag het pretpark, na het winnen van een wedstrijd, als eerste uitproberen. Natuurlijk zijn ze super enthousiast maar, nu Viggo verdwenen is, toch ook wel een beetje gespannen. 
Wanneer Dunja ook nog opeens verdwijnt in een attractie, moeten Iza en Raf alles op alles zetten om dit mysterie op te lossen. 

Het gruwelijke hotel

Ik hou jullie in de gaten. 

Vertel het niet verder, anders heb je een probleem. 

Groep 8 gaat op kamp, en op deze school betekent dat iets heel speciaals. Er is namelijk een geheim wat met het kamp te maken heeft en waar niemand ooit over praat. 
Als de klas vertrekt, blijkt er iets aan de hand te zijn met juf Amina. Ze gedraagt zich vreemd en Iza betrapt haar op het sturen van verraderlijke appjes. Als het schoolreisje in een superspooky hotel blijkt plaats te vinden, is de spanning om te snijden. 

Het geheim van groep 8 blijkt een super spannend spel te zijn. Wie saboteert elke opdracht? En Lukt het team 3 om de hele klas op tijd in veiligheid te brengen? 

Wat vind ik van Team 3?

Cis Meijer is een super goede jeugdboekenschrijfster. Ze weet altijd de spanning goed op te bouwen en de lezer vast te houden. Haar boeken lees ik het liefst in één keer uit.  
Voor jonge lezers is Team 3 een mooie start van detective- en spannende verhalen/thrillers. Niet te eng, maar vol spanning, raadsels en op te lossen mysteries.  
De boeken zien er niet alleen spannend uit van de buitenkant, dat zijn ze ook zeker van de binnenkant. Dit allemaal zonder echt angstaanjagend te zijn, wat voor onze lezers een perfecte mix is. Met de prachtige stoere tekeningen van Caren Limpens worden deze boeken extra leuk om te lezen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *